Vuurwerk verbod of geen verbod?

Dit aandachtspunt is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen in Nederland. Dit vinden wij overigens niet gek aangezien er elk jaar steeds meer slachtoffers en gekkere dingen gebeuren voor en tijdens oudjaarsdag.

De meeste huisdieren vinden dit overigens altijd de stomste dag van het jaar aangezien veel honden en katten bang zijn voor de grote knallen. 5 jaar geleden vonden de meeste onder ons het nog prachtig en gezellig om samen met het gezin wat knal en siervuurwerk te halen om af te steken tijdens de laatste dag van het jaar.

Tegenwoordig zegt iets meer dan de helft om precies te zijn 55% van de mensen dat ze liever een vuurwerkshow zien die door de gemeente veilig is opgesteld en betaald is. Dit kan natuurlijk ook prachtig zijn om met je vrienden en familie een prachtige vuurwerkshow te bekijken. De meeste willen dit aangezien er elk jaar steeds meer illegaal vuurwerk wordt afgestoken waardoor de ongelukken en de schades van auto’s, huizen en andere dingen alleen maar toenemen.

Hoe denk jij hierover/ Steek jij liever zelf een sierpot af of kijk je toch liever naar een spectaculaire vuurwerkshow van de gemeente? Laat het ons weten!